Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ ΚΑΙ ΧΤΕΝΙΑ

Χρόνος προετοιμασίας :1 ώρα και 30΄
Κόστος πιάτου :  25 ευρώ για 4 άτομα 
 Υλικά :1 κιλό καραβίδες καθαρισμένες
1/2 κιλό χτένια
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
2 ντομάτες χοντροτριμμένες
1 ματσάκι μαϊντανός
500 γρ. κεφάλια και κόκαλα ψαριών
ελαιόλαδο
1 φλυτζανάκι του καφέ ούζο
100 ml κρέμα γάλακτος light 
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ζάχαρη
1/4 του κιλού φέτα

 ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 
  Σε μία  μεγάλη κατσαρόλα τοποθετούμε τα κεφάλια και τα κελύφη από τις καραβίδες και τα ψαροκόκκαλα, σβήνουμε με το ούζο καλύπτουμε  με χλιαρό νερό και βράζουμε για περίπου 1/2 ώρα. Έπειτα σουρώνουμε τον ζωμό και το αφήνουμε να ηρεμήσει.
  Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη ντομάτα, το μαϊντανό, την πιπεριά  και τα καρότα.
  Αλατοπιπερώνουμε τις καραβίδες και τα χτένια και τα σοτάρουμε σε ελάχιστο ελαιόλαδο και πολύ δυνατή φωτιά για 2 λεπτά. 
  Στη συχέχεια τοποθετούμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το ζεστό ζωμό, τις καραβίδες, τα χτένια και τα σοταρισμένα λαχανικά μας και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση για 5 λεπτά αφού προσθέσουμε μία κουταλιά του γλυκού ζάχαρη. Τέλος αφού σβήσουμε την φωτιά τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος και τη φέτα και ανακατεύουμε καλά για 1 λεπτό μέχρι να αρχίζει να σφίγγει η σούπα μας.

  • Tips : 
  • Εάν δε μας αρέσουν οι αλμυρές σούπες μπορούμε εναλλακτικά να βάλουμε μυζήθρα αντί για φέτα
  • Οι καραβίδες μας καλό είναι να είναι φρέσκες. αν είναι κατεψυγμένες να μην είναι καθαρισμένες
  • Προσθέτουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο στο πιάτο που σερβίραμε.

Συνοδεύεται άριστα με ένα ποτήρι ασύρτικο κατά προτίμηση από τους αμπελώνες της Σαντορίνης !!!

1 σχόλιο:

  1. Καλή αρχή!!Πρέπει να είναι γευστικότατη συνταγή.Μου αρέσει που προτείνεις και το συνοδευτικό κρασί.πολύ ωραίο το blog σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή