Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ

Χρόνος προετοιμασίας : 1 ώρα
Κόστος για 4 άτομα : 8 ευρώ
Υλικά : Μια κολοκύθα 2 κιλά
2 μέτρια καρότα
2 κλαριά σέλερυ
1 γλυκοπατάτα
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1/2 κιλό φρέσκα μανιτάρια
χυμό από ένα πορτοκάλι
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
200 γρ στραγγιστό γιαούρτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε την κολοκύθα και αφού αφαιρέσουμε τα σπόρια την κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Στη συνέχεια καθαρίζουμε το καρότο και το σέλερυ και τα ψιλοκόβουμε σε κύβους μαζί με τη γλυκοπατάτα τα μανιτάρια και τα υπόλοιπα μυρωδικά.


Σε μια βαθιά κατσαρόλα και δυνατή φωτιά σοτάρουμε το σέλερυ και το καρότο για  5 λεπτά και συνέχεια προσθέτουμε την κολοκύθα, τα μανιτάρια, την γλυκοπατάτα, το κρεμμυδάκι και τα μυρωδικά μας και ανακατεύουμε για 2 λεπτά.. Σβήνουμε με το κρασί μας και το χυμό πορτοκαλιού και περιμένουμε  2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε 2 λίτρα ζεστό νερό και τα αφήνουμε για 40 λεπτά να βράσουν. 


Αλέθουμε τη σούπα με μπαστούνι πολυκόφτη ή σε μπλέντερ και τη σερβίρουμε ζεστή σε βαθύ πιάτο με λίγο γιαούρτι .

Tips
Τοποθετούμε σε λαδόκολλα λεπτά στρώματα παρμεζάνας σε σχήμα κύκλου ή τετραγώνου και τα βάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά. Τα βγάζουμε τα αφήνουμε να κρυώσουν  και έχουμε τραγανά κρουτόν παρμεζάνας για τη σούπα μας!

  • Προσθέτουμε φρέσκο τριμμένο πιπέρι στη σούπα μας!  
  • Το μονότονο χρώμα της σούπας σπάει με 3-4 σταγόνες ελαιόλαδο ή μπαλσάμικο!  
  • Η κολοκύθα με στρογγυλούς καρπούς και στρογγυλό χρώμα είναι συνήθως πιο γλυκές!
  • Εάν θέλουμε σε ζεστή σούπα προσθέτουμε 250ml κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε για 5-7 λεπτά!

Τα πυκνά αρώματα και η βελούδινη γεύση θα αναδειχθούν με ένα ποτήρι αρωματικό νεαρό Gewurztraminer !!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου